PS EDUCATOR – Paweł Stasieczek

w partnerstwie z Fundacją Aktywnych Inicjatyw Rozwoju

realizuje projekt „Mazowieckie Aktywnie Społecznie”

Nr projektu: RPMA.09.01.00-14-d351/19

Projekt skierowany jest do 60 osób (33K, 27M) zagrożonych ubóstwem lub wykluczonych społecznie (zgodnie z definicją SzooP i regulaminem konkursu RPMA.09.01.00-IP.01-14-086/19) 100% osób doświadczających wielokrotnego wykluczenia, o umiarkowanym/znacznym stopniu niepełnosprawności, osoby z niepełnosprawnością sprzężoną lub osoby z zaburzeniami psychicznymi, w tym osoby z niepełnosprawnością intelektualną i osoby z całościowymi zaburzeniami rozwojowymi [zamieszkujących(wg Kodeksu Cywilnego) na obszarach(w gminach)poniżej progu defaworyzacji określony w Mazowieckim barometrze ubóstwa i wykluczenia społecznego,. Co najmniej 30% Uczestników Projektu (tj.18) to osoby z niepełnosprawnością. Uczestnikiem może być osoba, która nie korzystała i nie korzysta ze wsparcia oferowanego w projektach pozakonkursowych wyłonionych w naborze RPMA.09.01.00-IP.01-14-079/19). Preferowane osoby korzystające z PO PŻ (na podstawie oświadczenia, przy założeniu, że działania projektu nie będą powielały wsparcia otrzymanego w ramach PO PŻ przez UP)

W szczególności zapraszamy osoby: długotrwale bezrobotne, korzystające z pomocy społecznej, z niepełnosprawnościami, korzystające z PO PŻ.

OBSZAR REALIZACJI PROJEKTU (to gminy należące do progu defaworyzacji określonego w Mazowieckim barometrze ubóstwa i wykluczenia społecznego).

Celem projektu jest podjęcie zatrudnienia u min.12% osób z niepełnosprawnościami i min.25% spośród pozostałych Uczestników Projektu, oraz podjęcie aktywności społecznej zmniejszającej zagrożenie wykluczeniem społecznym u min.34% osób z niepełnosprawnościami i min.34% u pozostałych Uczestników Projektu, spośród 60(33K)UP zagrożonych ubóstwem lub wykluczeniem społecznym, zamieszkujących (w rozumieniu KC)na obszarach(w gminach)poniżej progu defaworyzacji określonego w Mazowieckim barometrze ubóstwa i wykluczenia społecznego w okresie od 01.09.2020 do 31.08.2021 r.

W ramach projektu bezpłatnie oferujemy:

• Diagnozę sytuacji UP i opracowanie Indywidualnej Ścieżki Reintegracji
  • Wsparcie psychologiczne
  • Poradnictwo specjalistyczne (eksperci: prawnicy, ekonomiści, psychiatrzy, doradcy biznesowi etc.)
  • Szkolenia zawodowe zakończone procesem certyfikacji
  • 3-miesięczny staż zawodowy
  • Pośrednictwo pracy

Zapewniamy:

• Stypendia szkoleniowe i stażowe
  • Materiały szkoleniowe
  • Zwrot kosztów dojazdu
  • Catering na szkoleniach

KONTAKT:

Biuro projektu

ul. Siłaczki 3/9 lok. 402

Tel. 662-533-280