Fundacja Aktywnych Inicjatyw Rozwoju w terminie od 01.2014 do 07.2014 r. wspierała w działaniach Uczniowski Klub Sportowy „Tytan”  z Łankiejm podczas realizacji projektu pt. „Razem chcemy zobaczyć więcej”, który finansowany był ze środków Polsko-Amerykańskiej Fundacji Wolności, zgodnie z wymogami programu Równać Szanse.

Celem projektu było zwiększenie aktywnej umiejetnosci pozyskiwania funduszy na wspólnie postawione sobie cele i zadania (wyjazd grupowy-wycieczka), poziomu odpowiedzialności i współpracy w grupie przez 15-20 osobowa grupe młodzieży w wieku 13-14 lat z miejscowości Łankiejmy. Uczestnikami projektu była młodzież z Łankiejm i okolic, którą łączy chęć zwiedzania Polski, aktywność działania i ciekawe pomysły. Piętnaścioro uczniów podjęło się tego wyzwania, organizując różnie akcje, w których mogli zarobić choć parę groszy, np. sprzedaż ciasta czy sprzątanie okolic, organizacja przedstawienia.

Grupa działała prężnie, wspólnie udało się zebrać wymaganą kwotę i zorganizować wyjazd do Gdańska. Młodzi ludzie wzięli również udział w szkoleniu pt. „Jak pozyskać sponsora?” i pozyskali pieniądze m.in. przygotowując do sprzedaży wśród swojej społeczności kartki na Święta Wielkanocne oraz wydając lokalną gazetkę.

Fundacja Aktywnych Inicjatyw Rozwoju w projekcie zajmowała się koordynacją działań, rozliczeniem projektu pod względem merytorycznym oraz organizacją szkolenia „Jak pozyskać sponsora?”

Projekt zrealizowany